Fotoalbum Veerseweg Oosterhout - vereniging 1e poolse pantser divisie nederland

Fotoalbum Veerseweg Oosterhout

DODENHERDENKING OP 4 MEI IN OOSTERHOUT

Op 4 mei vindt de jaarlijkse herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogsmissies en vredesmissies nadien plaats. In Oosterhout is een programma opgesteld waarbij jong en oud samen komen om de slachtoffers te herdenken.
Programma Dodenherdenking te Oosterhout op zaterdag 4 mei 2019
19.15 uur: Verzamelen stille tocht en aansluitende herdenking, op het voorplein van het stadhuis.
19.20 uur: Start stille tocht. Route: voetpad naar Slotlaan, op kruising met Ridderstraat het park in, via voetpad naar het Bevrijdingsmonument.
19.25 uur: Start ceremonie in het park.
19.30 uur: Aankomst stille tocht bij het monument.
19.35 uur: Welkomstwoord door ceremoniemeester.
19.37 uur: Zang Oosterhoutse Nachtegalen.
19.45 uur: Toespraak burgemeester M. Buijs.
19.52 uur: Declamatie door leerling van het Sint-Oelbertgymnasium.
19.55 uur: Koninklijke Muziekvereniging speelt koralen.
19.59 uur: Blazen Signaal Taptoe.
20.00 uur: Trompetsignaal ter aankondiging van twee minuten stilte.
20.02 uur: Trompetsignaal ter beëindiging twee minuten stilte. Het Wilhelmus wordt gespeeld.
20.04 uur: Kransleggingen door burgemeester, voorzitter Oranjecomité, VUMO en Vereniging 1e Poolse Pantserdivisie.
20.06 uur: Defilé langs het monument: gemeentebestuur, Oranjecomité, militairen in actieve dienst en oud-militairen, overige aanwezigen.
20.15 uur: Einde Dodenherdenking 2019.

Herdenking gesneuvelde Poolse militairen op zaterdag 4 mei 2019
Voorafgaande aan de Herdenking in het Stadspark worden, tijdens een korte herdenking, de gesneuvelde Poolse militairen herdacht op het Pools Militair ereveld aan de Veerseweg in Oosterhout.

Het devies van deze jonge mannen was: “Voor Uwe en onze vrijheid”, Zij gaven hun leven voor onze vrijheid.
Op zaterdag 4 mei 2019 om 18.00 begint de herdenking. De burgemeester, de heer M. Buijs, zal namens de gemeente een krans leggen, terwijl leerlingen van de Openbare Basisschool Rubenshof bij elk graf een bloem zullen leggen.
De Koninklijke Muziekvereniging Oosterhout is ook aanwezig.
Namens de Vereniging 1e Poolse Pantserdivisie Nederland nodigen wij u hierbij uit om aanwezig te zijn.

Het bestuur van onze vereniging was daar aanwezig.

Hieronder een kleine colage van deze herdenking.

Vereniging 1e Poolse Pantserdivisie Nederland  © 2002-2019                                                                                  Website X5 Evolution 12