Doelstelling - vereniging 1e poolse pantser divisie nederland

De vereniging stelt zich ten doel:

In de statuten (24 juli 2002) van de vereniging 1e Poolse Pantserdivisie Nederland, is het doel als volgt vastgesteld:

Doel en middelen:

Artikel twee
Het doel van de vereniging is:
Het behouden van de herinnering aan de eerste Poolse pantserdivisie en het organiseren van herdenkingen voor de gevallen Poolse soldaten tijdens de bevrijding van Nederland.

Artikel drie
Zij tracht dit doel te bereiken met alle wettige middelen, in het bijzonder door:

• Onderhouden van een vriendschappelijke banden tussen gewezen militairen van alle gelederen van de 1e Poolse Pantserdivisie in binnen en buitenland en andere Poolse militaire veteranengroeperingen.
  • Onderhouden van contacten met de vereniging van kringen van de 1e Poolse Pantserdivisie voor het behouden van een gemeenschappelijk optreden naar buiten.
  • Op verzoek, informatie bij het regelen van zaken aangaande onze leden door bemiddeling bij de Poolse en Nederlandse overheden.
  • Informeren over het lot van gewezen militairen van de 1e Poolse Pantserdivisie in samenwerking met het  Maczekmemorial Breda.
  • Bewaken en verbreiden van de herinnering van de 1e Poolse Pantserdivisie door onder andere publiciteit.
  • Steun te verlenen aan het Maczekmemorial Breda  bij de bewaking van historische voorwerpen en archieven.
  • Het organiseren van ceremonies herdenkingen van de Poolse gevallenen militairen in Breda en omgeving in samenwerking met andere organisaties.
  • Bewaken van het voortzetten van herdenkingen op alle overige begraafplaatsen van militairen van de 1e Poolse Pantserdivisie in Nederland in samenwerking met organisaties ter plaatse.
  • Het vertegenwoordigen van de 1e Poolse Pantserdivisie Nederland bij herdenkingen en festiviteiten naar buiten.
  • Het zorgdragen van het Poolse vaandel. (momenteel in bruikleen bij het Generaal Maczek Museum, nu Mazeck Memorial Breda)

Financiën:
De financiële middelen van de vereniging zijn: Contributie, schenkingen, donatie, of geld ontvangen van andere individuele winsten.
Ieder lid betaalt de contributie, waarvan het bedrag wordt vastgesteld in de algemene jaarvergadering van de leden.
Bankrekeningnummer: IBAN NL97 RABO 0108904962, BIC RABO NL2U t.n.v. Vereniging eerste Poolsepantserdivisie Nederland.

Vereniging 1e Poolse Pantserdivisie Nederland  © 2002-2021                                                                    Website X5 Evolution 12